Hierbij 4 gezonde recepten voor een gezonde voeding:
recept 1:
Bereidingswijze veganistische pannenkoeken
Klop het lijnzaad door het water en laat dit 5 minuten staan.
Voeg appelmoes, amandelmelk, polenta en het zout hier aan toe en mix het goed door.
Zeef het speltmeel en bakpoeder door het beslag en mix tot een beslag. Laat dit 10 minuten rusten.
Verwarm een pan op een laag vuurtje. Doe hier een klein scheutje olie in en schenk met een ijslepel wat beslag in de pan. Verspreid het beslag over de pan.
Bak de pannenkoeken voor ongeveer 3-4 minuten aan één kant (of tot er bubbeltjes ontstaan), draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten.
Serveer met ahornsiroop of pak uit en combineer ze met deze veganistische chocolademousse.
Recept 2:
Vermeng in een mengkom de bloemkool, eieren, mozzarella, parmezaanse kaas en knoflook met een beetje peper en zout.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Schep met een opscheplepel een beetje van het beslag in de pan en druk het met de achterkant van de lepel een beetje plat. Wacht even met het omdraaien tot de onderkant stevig en goudbruin is, anders vallen de pannenkoekjes uit elkaar. Draai het pannenkoekje om en bak de andere kant ook goudbruin.
Herhaal dit met de rest van het beslag. De pizza's die af zijn kun je in de oven warm houden op ongeveer 100 graden.
Je kunt ze zo eten – dat is namelijk al verdraaid lekker – maar je kunt ze ook beleggen als een pizza. Een paar suggesties: artiksjokharten; olijven; of – wat meer kindvriendelijk – gerookte paprika; stukjes geitenkaas.
recept 3:
Meng alle ingrediënten behalve de cacao nibs met een vork, tot je een zo glad mogelijk beslag krijgt. Als je bang bent voor klontjes helpt het om eerst alle droge ingrediënten te mengen, en in een andere kom alle natte ingrediënten. Vervolgens roer je die door elkaar.Vet je kopje in met een klein beetje kokosolie.Bak de mug cake 1,5 – 2 minuten in de magnetron op 1000 Watt.
Eet de cake direct uit het kopje, of stort hem op een bord. Bestrooi je mug cake met de cacao nibs en eventueel met wat honing of agavesiroop. Eet smakelijk!
recept 4:
Giet de amandelmelk en azijn in een kannetje en laat dit een paar minuten staan. Voeg daarna de olijfolie en honing toe en roer goed door. Zet dit even opzij.Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en meng deze goed door elkaar voor je de vloeibare ingrediënten erbij doet. Als je graag een vanillestokje gebruikt kun je het merg hiervan er nu bij doen. Je kunt nu ook chocoladesnippers of fruit en kaneel aan het beslag toevoegen.Laat het beslag 5-10 minuutjes rusten terwijl je het wafelijzer verhit. Vet het wafelijzer in en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. De wafels blijven het lekkerst als je ze in de oven op 100 graden legt tot je klaar bent met alle wafels bakken. Stapel ze niet op elkaar, maar leg ze naast elkaar op een rek, zodat ze mooi crispy blijven.Serveer de wafels warm, met warme kersen, chocoladesaus, room of gewoon lekker gezond met vers fruit.
Eet smakelijk!




Maak jouw eigen website met JouwWeb